De producten van

Biologische Kaasboerderij de Ruyge Weyde

Zuivelproducent, Oudewater
Rene Van Vliet
Rene Van Vliet heeft Biologische Kaasboerderij de Ruyge Weyde opgestart in 1857. Het bedrijf is gevestigd te Oudewater, in Utrecht.

Het project

Biologische kaasboerderij de Ruyge Weyde is onze 5e generatie familiebedrijf in Oudewater, waar we al vanaf 1847 echte Goudse Boerenkaas bereiden van de melk van eigen koeien. Vandaag de dag zijn er nog circa 17.000 melkveebedrijven in Nederland, waarvan er nog maar ca. 100 echte boerenkaas maken van ongepasteuriseerde melk. Daarvan zijn niet veel meer dan 10 melkveebedrijven biologisch, waaronder wij.

Wij zijn de enige Biologische kaasboerderij in heel Nederland waar Boerenkaas uit ongepasteuriseerde melk, gecombineerd word met een melkrobot en weidegang voor de koeien.

Wij creëren meerwaarde door van de melk van eigen koeien kaas te maken en zelfstandig te vermarkten. Dit is niet alleen waar we goed in zijn, het is ook onze grootste trots. Doordat we de gehele bedrijfskolom van kalfje tot consument in eigen handen hebben kunnen we de lat erg hoog leggen. Dit is terug te proeven in de kwaliteit van onze Ruyge Weyde Kaas.

Alle koeien op onze boerderij zijn hier geboren, hebben een naam en grazen jaarlijks vanaf april tot november in de weide. Ook over het rantsoen van de koeien wordt goed nagedacht. Soja en andere bewerkte producten (zoals GMO) worden hier niet toegepast. Onze ervaring leert dat hoe minder er ingegrepen wordt, des te lekkerder onze kaas smaakt. Om maar een aantal voorbeelden te noemen: kunstmest, bestrijdingsmiddelen, synthetische vitamines, GMO krachtvoer, calcium chloride, salpeterzuur en natamycine worden bij ons niet toegepast. Tijdens het kaasmaakproces houden we het ook zo eenvoudig mogelijk: homogeniseren, ontromen, thermiseren/pasteuriseren of bactofugeren doen we niet.

Een exclusief en bijzonder product kwalitatief verder verbeteren is waar we voor gaan, al vanaf 1847…

Adres
Ruige Weide 43
3421 TH Oudewater
1857
Jaar van oprichting
5
voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van Biologische Kaasboerderij de Ruyge Weyde

Werkplaats

Heeft een eigen werkplaats

Basisingrediënt

Biologische melke

Productie op eigen bedrijf

Biologische producten, lokale producten (-250km), producten afkomstig van een gecertificeerde productie, ambachtelijke producten, fairtrade producten, producten afkomstig van conventionele ketens

Secundaire ingrediënten

Biologische kruiden

Afkomstig van een leverancier binnen de EU

Biologische producten, lokale producten (-250km), producten afkomstig van een gecertificeerde productie, fairtrade producten, ambachtelijke producten, producten afkomstig van conventionele ketens

Andere ingrediënten

Andere ingrediënten: niet ingevuld

Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Opmerking

Alle koeien op onze boerderij zijn hier geboren, hebben een naam en grazen jaarlijks vanaf april tot november in de weide. Ook over het rantsoen van de koeien wordt goed nagedacht. Soja en andere bewerkte producten (zoals GMO) worden hier niet toegepast. Onze ervaring leert dat hoe minder er ingegrepen wordt, des te lekkerder onze kaas smaakt.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.