De producten van

LaMyrita

Traiteur, Amsterdam
Myra Heideman
Myra Heideman heeft LaMyrita opgestart in 2022. Het bedrijf is gevestigd te Amsterdam, in Noord-Holland.

Het project

Zoet, zuur, aards, rokerig, pittig en fris komen bij elkaar in mijn verschillende sauzen en pasta’s of smeersels, zo u wilt. De enorme hoeveelheid Mexicaanse pepers bieden een rijk scala aan verschillende smaaksensaties. Mijn lievelingspeper is de chipotle, een gedroogde en gerookte jalapeñopeper. Deze verwerk ik tot Chipotle en adobo, een basissaus, die ik vervolgens verwerk in bijvoorbeeld een mayonaise of chipotlepuree.
De mayonaise kun je gebruiken zoals je een gewone mayonaise gebruikt: in een salade, als smeersel onder gerookte zalm, als dip voor de bleekselderij. De puree is heerlijk als smeersel op een pitabroodje of tortilla met tonijn, avocado en sla.
Aan de Tequila cocktailsaus ‘Bloody María’ hoef je alleen garnalen, een lenteuitje en wat avocado toe te voegen en je hebt een ouderwetse garnalencocktail in een fris pittig jasje.
Je koffie wordt extra feestelijk met een chilichocolade truffel, zoals de naam zegt een chocolade truffel met een licht pittige bite.
Op dit moment heb ik zes producten: Chipotle mayonaise, Chipotlepuree, Tequila Cocktailsaus, Bloody María (vloeibare cocktailsaus), Salsa verde en Chilichocoladetruffels.

Ik werk met gedroogde chilipepers, verse tomatillos en zo veel mogelijk biologische producten.

Mijn liefde voor de Mexicaanse keuken is geboren tijdens een reis door Mexico, die uitliep tot een verblijf van twee jaar in de Zuid Mexicaanse stad Oaxaca. De overvloed van smaak, geur en kleur heeft mijn hart veroverd en mij geïnspireerd tot het maken van de sauzen en zoetigheden. In Oaxaca verkocht via vrienden en op straat mijn eigen humus en pesto (ondanks het geweldige eten miste ik toch wat smaken die ik van thuis kende). Hier is het zaadje van wat ik nu doe dus geplant.

Een mooie Mexicaanse uitdrukking is: Qué hora es? La hora de comer. Hoe laat is het? Etenstijd. Salud!

Adres
Preangerstraat 5A
1095 GZ Amsterdam
2022
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van LaMyrita

Werkplaats

Heeft een eigen werkplaats

Basisingrediënt

Chipotlepeper

Afkomstig van een leverancier buiten de EU

Ambachtelijke producten

Secundaire ingrediënten

Ei

Afkomstig van een leverancier binnen de EU

Biologische producten

Andere ingrediënten

Zonnebloemolie, chocolade, tomatillos, azijn

Afkomstig van een leverancier binnen de EU

Biologische producten, fairtrade producten

Opmerking

Ik maak verschillende sauzen en chilichocolade truffels, dus zeer verschillende ingrediënten.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.