De producten van

KATE'S GINGER

Producent van fruitsappen en dranken, Overveen
Bastiaan Klaver
Bastiaan Klaver heeft KATE'S GINGER opgestart in 2019. Het bedrijf is gevestigd te Overveen, in Noord-Holland.

Het project

KATE'S GINGER - Een gemberextract dat elke drank intenser maakt. Wij, Olivier en Bastiaan, streven naar het creëren van Spice en afwijken van het gewoon.


Kate's Ginger is een gemberextract gebrouwen uit verse gember, limoenen, rawitpepers, riet- en kokosbloesem-suiker en een handvol specerijen. De kruidigheid van de gember, de frisheid van de limoenen, de zachtheid van de kokosbloesem-suiker en alle specerijen, creëren een krachtig en uitgebalanceerd extract dat elke drank intensiveert. Ideaal voor cocktails en mocktails, maar ook heerlijk in frisdrank, thee of shots.

Kate’s is gebrouwen en ontstaan in Amsterdam, door een barman en een chef-kok. Dit leidt tot een uniek gemberextract op maat voor cocktails en mocktails. Kate's ginger wordt alleen gemaakt van verse producten, zonder toegevoegde conserveringsmiddelen. 



De naam Kate’s Ginger komt van de Ten Katemarkt in Amsterdam. Olivier woont aan de ene kant van de markt, en Bastiaan aan de andere. De markt diende niet alleen als een verzamelpunt, maar ook als een bron van advies, hulp, en inspiratie voor de ontwikkeling van Kate’s Ginger. 



Het product wordt geproduceerd in een lokale brouwerij. Wij zijn beide bij de productie om mee te helpen en te kijken of alles goed gaat. Na het brouwen gaat het extract in de glazen flessen. Deze duurzame flessen met beugelsluiting, kunnen nog lang door de consument gebruikt worden.

Adres
Oranje Nasaulaan 26
2051 HP Overveen
2019
Jaar van oprichting
2
voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van KATE'S GINGER

Werkplaats

Heeft een eigen werkplaats

Basisingrediënt

Gember

Afkomstig van een leverancier buiten de EU, afkomstig van een binnenlandse leverancier

Ambachtelijke producten, producten afkomstig van conventionele ketens, producten afkomstig van een gecertificeerde productie

Secundaire ingrediënten

Limoen, kokosbloesemsuiker, rietsuiker, rawit pepers

Afkomstig van een leverancier buiten de EU, afkomstig van een leverancier binnen de EU, afkomstig van een binnenlandse leverancier

Producten afkomstig van een gecertificeerde productie, ambachtelijke producten, producten afkomstig van conventionele ketens

Andere ingrediënten

Specerijen

Afkomstig van een leverancier binnen de EU, afkomstig van een leverancier buiten de EU

Producten afkomstig van een gecertificeerde productie

Opmerking

Alle producten worden ambachtelijk en met de hand bewerkt. Ook is het transport na aankoop geminimaliseerd. Echter zijn ingredienten als gember en limoen zeer moeilijk lokaal te krijgen.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.