De producten van

CHAMPI-PLEUROTE

Stadslandbouwer, Maizières-lès-Metz
Serge Pierret
Serge Pierret heeft CHAMPI-PLEUROTE opgestart in 2019. Het bedrijf is gevestigd te Maizières-lès-Metz, in Lorraine.

Het project

Nous sommes une petite entreprise agricole et nous cultivons des champignons dans les caves de notre maison.
Tout au long de l'année, nous faisons pousser des pleurotes ( 3 espèces), des shimejis, enokis et un nouveau champignon : le champignon chataîgne.
Nos champignons sont transformés par un traiteur qui les cuisine en tartinades, croc'pleurotes, bat bouts ( mini kebabs), feuilletés au champignons.
Notre crédo : une production de qualité commercialisée en circuit court.

Adres
18 rue auguste Migette
57280 Maizières-lès-Metz
2019
Jaar van oprichting
2
voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van CHAMPI-PLEUROTE

Waarden

Project rond voeding

Specifieke maatschappelijke praktijken: niet ingevuld

Gewassen

6 gekweekte soorten per jaar

Kweek in bakken

Kweek in kelders

Substraat

Gebruik van gerecycleerd materiaal (houtsnippers, koffiedik,...)

Afkomstig van een lokale landbouwer, afkomstig uit de stad

Behandeling van gewassen

Naleving van de principes van de permacultuur

Verwerking

Verwerking door een andere werkplaats

De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: Farine, fomages, jambon, poivrons, crème. Selon les recettes.

Ingrediënten afkomstig van een Nederlandse leverancier

Lokale ingrediënten (-250km), ambachtelijke ingrediënten

Opmerking

Nous collaborons avec un petit traiteur local pour élaborer des recettes nouvelles . Notre but est de consommer bon, sain et local.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.