Mathilde startte eind 2017 haar eigen bedrijf. Na haar studie duurzaamheid en bodemkunde zocht ze naar een manier om haar droom waar te maken. Haar droom? Duurzaam ondernemen. Het duurzaamheidsvraagstuk is complex. Met het starten van een duurzame kaasmakerij heeft Mathilde getracht aan dit vraagstuk een concrete invulling te geven en het tevens te combineren met haar liefde voor kaas. Inmiddels is de kaasmakerij verhuisd van Amsterdam naar Kockengen, waar ook de boerderij staat waar Mathilde haar melk vandaan haalt. Ze maakt ambachtelijke zachte kaas, volgens Franse methode, maar van Nederlandse bodem. Mathilde ging werken voor een toonaangevende kaasspeciaalzaak, waar ze de Nederlandse kaaswereld beter leerde kennen. Om de fijne kneepjes van het vak te leren, vertrok ze richting de Franse Pyreneeën. Hier ging ze in de leer op boerderij en kaasmakerij La Ferme de Rouze. De kennis die ze over de jaren heeft opgedaan over het ontwikkelen, maken én rijpen van kaas gebruikt ze nu in haar eigen kaasmakerij.
Heeft een eigen werkplaats
Melk
Afkomstig van een binnenlandse leverancier
Biologische producten, lokale producten (-250km), ambachtelijke producten
Secundaire ingrediënten: niet ingevuld
Herkomst van de secundaire ingrediënten: niet ingevuld
Kenmerken van de secundaire producten: niet ingevuld
Stremsel, zuursel, witschimmelcultuur, zout
Afkomstig van een leverancier binnen de EU, afkomstig van een binnenlandse leverancier
Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld
GRUTTO ALS LOGO De boeren van Baron van Nagellhoeve werken mee aan het behoud van weidevogels en biodiversiteit. Zo maaien ze het gras laat, staan er veel inheemse kruiden tussen het gras en gebruiken ze vaste mest om de weides te bemesten. Dit zorgt voor meer schimmels en bacteriën in de bodem. Deze bodem bevat meer organisch materiaal (humus). Kruiden in het grasland zijn goed voor de biodivers