De producten van

Vourges Hof

Ganzenhouder, Rietberg
Gert Dirkwinkel
Gert Dirkwinkel heeft Vourges Hof opgestart in 1980. Het bedrijf is gevestigd te Rietberg, in Nordrhein-Westfalen.

Het project

Bauernhof mit Lippegänsen!

Quasi in letzter Minute wurde die Rasse der Lippegans auf Initiative des LWL-Freilichtmuseums Detmold und des Stammbuch Lippegans e.V. vor dem Aussterben gerettet.
Mit viel Engagement schufen einige wenige Züchter in den letzten Jahrzehnten eine Basis für die Erhaltungszucht .
Die Aufnahme der Lippegans in die ´Arche des Geschmacks´ von Slow Food lenkt das Augenmerk auf deren Verfügbarkarkeit als Lebensmittel und Kulturgut.
Erhalten durch Aufessen!
Die Gänse werden auf Vourges Hof traditionell ganzjährig auf der Weide gehalten und gemästet.

slowfood.de/was-wir..

Adres
Flurstraße 15
33397 Rietberg
1980
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van Vourges Hof

Dieren

50 dieren

Lippegans

Teeltmethoden

De dieren worden op de veehouderij geboren

Veehouderij met vrije uitloop

Voer

Voer op basis van verwerkt voeder (korrels, meel, perskoeken), voer op basis van gras of andere voedergewassen, voer op basis van granen

Afkomstig van een Nederlandse leverancier, op mijn boerderij geproduceerd

Ggo-vrij voer (volgens de verklaringen van de producent)

Behandeling van de dieren

Ik behandel de dieren enkel als ze ziek zijn

Vaccinatie van de dieren

Verwerking en secundaire ingrediënten

Verwerking in mijn werkplaats

De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: Gänsefleisch, Zwiebeln, Äpfel, Schweineschmalz, Pfeffer, Salz

Op mijn boerderij geproduceerde ingrediënten, ingrediënten afkomstig van een lokale landbouwer

Lokale ingrediënten (-250km), biologische ingrediënten

Opmerking

Schlachtgänse Brotaufstrich Gänserillette https://www.slowfood.de/was-wir-tun/projekte-aktionen-und-kampagnen/arche-des-geschmacks/die_arche_passagiere/lippegans

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.