De olie bibliotheek verzamelt en perst zaad, vooral uit Nederland. Elk zaadje heeft een klein beetje olie om te kiem van energie te voorzien tot het moment dat zij middels fotosynthese haar eigen energie kan opwekken. En deze olie probeer ik eruit te persen. Ik krijg dus onbehandelde broccoli of spruitjeszaad binnen; vooral de slecht ontkiemende zaden (afval) van zaadveredelaars en deze gaan, al dan niet geroosterd, mijn oliepers in. Dus verwacht de meest uiteenlopende soorten olie. Alles is door mijzelf koud geperst.
Er is een tekort aan plantaardige olie in de wereld, dus zullen we verder moeten denken dan de zonnebloem en olijfolie, dus met dit bijzondere assortiment probeer ik daar een klein oplossinkje voor te bieden. Ik heb met ruim 20 jaar in duurzaamheid verdiept, kreeg de prijs voor het beste voedselboek ter wereld in 2017 voor mijn boek Food Forever en ben enkele jaren hoofd van een mondiale beweging voor koks op het gebied van duurzaamheid geweest. En oliepersen……. Dat is mijn lust en mijn leven.
Heeft een eigen werkplaats
Zaden
Afkomstig van een binnenlandse leverancier
Lokale producten (-250km)
Secundaire ingrediënten: niet ingevuld
Herkomst van de secundaire ingrediënten: niet ingevuld
Kenmerken van de secundaire producten: niet ingevuld
Andere ingrediënten: niet ingevuld
Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld
Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld
Alle olie is geperst uit zaad en het meeste zaad komt uit Nederland, soms uit omringende landen en is vrijwel altijd zaad wat anders weggegooid zou worden. Dat is dan ook de reden dat ik deze olie voor een relatief geringe prijs kan aanbieden. Sommige noten of zaden zijn worden door zogenaamde schoningsbedrijven geschoond en de onvolmaaktheden komen naar mij.