De producten van

Schapenhouderij Drieland

Zoogschapenhouder, Overdinkel
Niek Wilke
Niek Wilke heeft Schapenhouderij Drieland opgestart in 2022. Het bedrijf is gevestigd te Overdinkel, in Overijssel.

Het project

Hallo, leuk dat je een kijkje neemt bij ons bedrijf! Wij zijn Pascal en Niek. Als vader en zoon hebben wij samen onze hobby omgezet tot een bedrijf, namelijk Schapenhouderij Drieland.
Sinds 2022 hebben wij een begrazingsbedrijf waarbij wij middels onze schapen begrazingen uitvoeren voor derden. Naast het begrazen worden alle schapen gedekt in het najaar en worden in het voorjaar de eerste lammeren geboren. Deze lammeren worden, wanneer ze oud genoeg zijn, verkocht als lamsvlees. De schapen lopen op de aflammerperiode na het hele jaar door buiten. Naast schapenhouder is Pascal ook beroepsslager met een passie voor vlees. Hierdoor zijn de banden kort en de lammeren worden lokaal geslacht. Op ons bedrijf staan natuur en duurzaamheid centraal. Wij proberen elke dag een stukje dichter bij de natuur te komen. Wij streven dan ook naar de verkoop van duurzaam vlees met een minimale co2 footprint. Door het lamsvlees op deze manier te verkopen weten wij dat het goed terecht komt en weet de koper waar het vandaan komt. Dit maakt het uniek. Daarnaast geloven wij dat deze korte keten de juiste weg is om vlees te verkopen en kopen.

Adres
Het Witte Zand 2
7586 GV Overdinkel
2022
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van Schapenhouderij Drieland

Dieren

100 dieren

Swifters/engelse texelaar

Teeltmethoden

De dieren worden op de veehouderij geboren

Veehouderij met vrije uitloop

Voer

Voer op basis van granen, voer op basis van gras of andere voedergewassen, voer op basis van verwerkt voeder (korrels, meel, perskoeken), gebruik van vitaminen en voedingssupplementen

Afkomstig van een Nederlandse leverancier

Het voer bevat ggo's

Behandeling van de dieren

Ik behandel mijn dieren preventief tijdens risicoperioden

Homeopathische behandeling, behandeling met etherische oliën, behandeling op basis van antibiotica

Verwerking en secundaire ingrediënten

Verwerking door een andere werkplaats

De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: Geen

Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Opmerking

Wij houden schapen en zijn ingesteld op een zo natuurlijk mogelijke veehouderij. Wij proberen ziekte of ondersteuning zoveel als mogelijk uit natuurlijke hulpbronnen te halen, echter wanneer lammeren of schapen dodelijk ziek zijn en homeopathie niet baad wordt zeker antibiotica ingezet als laatste redmiddel

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.