De producten van

yeast.computer

Bakker/Banketbakker, Bosbouwer, Amsterdam
Leanne Wijnsma
Leanne Wijnsma heeft yeast.computer opgestart in 2013. Het bedrijf is gevestigd te Amsterdam, in Noord-Holland.

Het project

yeast.computer werkt aan de eiwittransitie met server tempeh: tempeh van Nederlandse vergeten bonensoorten, gefermenteerd op restwarmte van dataservers. wordt restwarmte van dataservers duurzaam ingezet om tempeh te fermenteren van Nederlandse vergeten bonensoorten.

yeast.computer is gevestigd in Amsterdam-Noord en werkt samen met de organisatie Boonzaak

Adres
HAGEDOORNPLEIN 18
1031 BV Amsterdam
2013
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van yeast.computer

Meel

Herkomst van het meel: niet ingevuld

Gebruikte soorten meel: niet ingevuld

Andere ingrediënten

Andere ingrediënten: niet ingevuld

Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Gisting

Gebruikt rijsmiddel: niet ingevuld

Oven

Soort oven: niet ingevuld

Opmerking

For the tempeh we use the Dutch heirloom bean variety called Reade Krobbe. This is a bean variety that almost went extinct. Other ingredients are bean flower and rhizopus culture. The fermentation takes place in specially developed fermentation boxes that run on server heat waste.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.